به نام «نذر آب» به کام «زندگی»
قصه هزار و یک شب لبهای ترکخورده زمین به غصه روزها و شبهای مردم محنت کشیده جنوب شرق کشور تبدیل شده است و میرود تا همچنان باز نگه دارد زخم ۲۰ ساله مردم این منطقه را...
چشم به راه هامونند و دلخوش به یارانهای که با آن گذران میکنند و دست تقدیر را به گرمی میفشارند تا مگر زندگی روی خوش را بار دیگر به آنها نشان دهد.
سیستان و بلوچستان، خاستگاه بادهای 120 روزهای که همه دربارهاش شنیدهایم؛ اینروزها دیگر فقط نگران مخاطرات طبیعی متعدد چون گرد و غبار و سیل و زلزله و دمای زیاد هوا نیست؛ چراکه خشکسالی در جای جای آن رخنه کرده و دیگر حتی جنوب استان نیز که به بارشهای فصلی معروف بود، سالهاست رنگ باران را به خود ندیده است و همه استان درگیر معضل بزرگتری به نام «خشکسالی» است.
حالا؛ نذر بشردوستی است که به همت جمعیت هلالاحمر میرود تا آب را به نذر همیشگی مردم کشورمان برای هموطنان خود در سیستان و بلوچستان تبدیل کند و هر چند محدود، نشان دهد راه دستگیری از مردم مظلوم سیستان و بلوچستان را به همه کسانی که زندگی خود را نذر امورات خیر کرده و میکنند.
جمعیت هلالاحمری که همواره و در بدترین حوادث طبیعی و غیرطبیعی در کنار مردم کشور خود و البته سایر کشورها بوده است، این بار یکه و تنها قدم به راه طولانیای گذاشته است تا غبار محنت و بیآبی را بزداید از چهره محنتکشیدگان خشکسالی در استانهای جنوبشرقی کشور؛ با کمپینی که نام آن را «نذر آب» گذاشتهاند.
نذری که از 14 مرداد در سیستان و بلوچستان و با تامین حدود یکهزار و 270 مخزن آب 2 تا 5 هزار لیتری برای 502 روستا در سیستان و بلوچستان کلید خورد و به تامین بستههای غذایی و ارائه خدمات سلامت با راهاندازی کاروانهای سلامت از 19 استان کشور به 19 شهرستان سیستان و بلوچستان در روستاهای محروم رسید و اکنون با به صحنه آمدن مردم کشورمان و سایر نهادها و دستگاههای متولی میتواند مرهمی باشد بر تن رنجور هموطنان صبور و غیور ایران در جنوبشرق کشور.
تامین سلامت و نیازهای بهداشت و درمان مردم مناطق درگیر خشکسالی در سیستان و بلوچستان در کنار تامین آب آشامیدنی سالم و تغذیه مهمترین مسالهای است که نمیتوان از آن چشم پوشید.
نکته مهمی که از نگاه پزشکان داوطلب حاضر در کاروانهای سلامت با توجه به نیاز مردم این مناطق، از اهمیت بسیاری برخوردار و نیازمند توجه بیشتر و البته همراهی مسئولان و متولیان تامین سلامت مردم است و حال پزشکان کاروانهای سلامت از ضرورت شکلگیری عزم ملی و مردمی در اجرای «نذر آب» میگویند: نکته مهمی که دکتر مهین صالحزاده مقدمی - پزشک همکار کاروان سلامت هلالاحمر در سیستان و بلوچستان که نجات جان کودک 11 ساله سیستانی که گرفتار شوک شده و به بیهوشی کامل رفته بود، با تلاش وی انجام شد به آن اشاره میکند.
دکتر صالحزاده به این موضوع اشاره میکند که شرایط مردم در استان سیستان و بلوچستان جدای از خشکسالی از نظر دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی نیز بسیار سخت و ناراحتکننده است، اما با همه دشواریهای پیشرو مردم منطقه بسیار قانع و صبور هستند و لذا جا دارد تا هر آنچه در توان داریم برای کمک و خدمت به این مردم به کار بندیم.
وی میگوید: مردم منطقه نیاز بسیاری به بهرهمندی از تخصصهای مختلف پزشکی و درمانی و همچنین غذای سالم و ویتامینهای مورد نیاز بدن دارند و در این زمینه سیستم تغذیهای که هلالاحمر در قالب بستههای غذایی به مردم ارائه میداد بسیار خوب بود اما نیاز منطقه بیشتر است و لذا باید تمامی دستگاهها و بهخصوص همت مردم به کمک هلالاحمر بیاید.
به گفته دکتر صالحزاده حرکت هلالاحمر در طرح ملی «نذر آب» برای مردم منطقه بسیار ارزشمند و مفید و در اصل مرهمی است بر دردها و رنجهای مردم منطقه و لذا باید همه دست به دست هم داده و برای ادامه پرشور این حرکت بسیج ملی شکل دهیم و قطعا این مهم با اطلاعرسانی گسترده محقق خواهد شد.
«سیستان و بلوچستان؛ با توجه به شرایط و امکانات، از همه استانهای کشور متفاوت و متمایز است، مردم از شرایط زندگی و معیشت خاصی برخوردارند و از نظر بهداشت و درمان، دسترسیهای بسیار محدودی به خدمات دارند و بسیاری از بیمارانی که ویزیت میشدند با وجود فاصله یک ساعت و نیمه از زاهدان، توان مراجعه به مراکز درمانی و از همه مهمتر تقبل هزینههای آن را ندارند.» اینها را دکتر امالبنین افروشته؛ متخصص داخلی و از پزشکان همراه کاروان سلامت استان آذربایجان شرقی میگوید.
وی معتقد است که در کنار ویزیت و ارائه خدمات سرپایی اگر امکان ارائه خدمات تخصصی و تشخیصی در حد گرافیهای متوسط نیز فراهم شود، به تامین سلامت مردم منطقه بسیار کمک خواهد کرد و در این زمینه میتوان در قالب طرح نذر آب، با بسیج تخصصهای مختلف در تمامی حوزه ها از جمله آموزش، بهداشت، درمان و ... خدمات بسیار خوبی را به مردم منطقه ارائه کرد؛ چراکه کمترین کمک برای مردم منطقه همچون اجرای طرحهای ملی مانند «نذر آب» بسیار راهگشا خواهد بود.
دکتر افروشته به نیاز جدی مردم استان به خدمات روانپزشکی و روانشناسی اشاره کرده و میگوید که بهخصوص زنان و کودکان با توجه به شرایط خشکسالی منطقه از نظر روحی به خدمات رواندرمانی بسیار احتیاج دارند و لذا باید تمامی متخصصان این حوزه را برای کمک به هموطنانمان فراخواند.
دکتر رامین غفاری نیز به عنوان دندانپزشک همراه تیم درمانی کاروان سلامت هلالاحمر در سیستان و بلوچستان بوده و متاسف است از اینکه وضع بهداشت و سلامت دهان و دندان مردم منطقه مناسب نبوده و حتی به نیاز اولیه در این زمینه یعنی مسواک و خمیردندان دسترسی نداشتند. لذا همه تلاش ما بر این بود تا علاوه بر ارائه خدمات درمانی تسکینی برای مردم؛ آموزشهای لازم را به دهیاران ارائه دهیم تا کمکی به رعایت بهداشت و سلامت دهان و دندان مردم منطقه باشد.
وی به فقر بهداشت در روستاهای استان اشاره و بر این مهم تاکید میکند که باید همه نهادها و دستگاههای متولی در این زمینه همراه و همگام هلالاحمر باشند، هر چند اجرای طرح ملی«نذر آب» گام مهمی در زمینه تامین آب آشامیدنی سالم، تغذیه و خدمات بهداشت و درمان است، اما باید سایر نهادهای متولی و مسئولان در این طرح با هلالاحمر همراه و همگام شده و در سطحی گستردهتری خدمات لازم به هموطنان ارائه شود؛ چراکه اگر تیمهای درمانی ماهها در این مناطق ارائه خدمت کنند باز جای کار وجود دارد و لذا نیازمند عزمی ملی و جدی در تسکین دردها و سختیهای مردم این مناطق هستیم.
نذر بشردوستی است که میرود تا آب را به نذر همیشگی مردم کشورمان برای هموطنان خود در سیستان و بلوچستان تبدیل کند و هر چند محدود، نشان دهد راه دستگیری از مردم مظلوم سیستان و بلوچستان را به همه کسانی که زندگی خود را نذر امورات خیر کرده و میکنند.
دکتر عبدالناصر آریان - متخصص جراحی مغز و اعصاب هم از دیگر پزشکان حاضر در کاروان سلامت هلال احمر است که طرح نذر آب و کمکهای هلالاحمر به مردم مناطق درگیر خشکسالی را بسیار مفید و موثر میداند، اما معتقد است که باید عزم ملی برای ارائه خدمات به مردم این مناطق شکل بگیرد و کم کم دولت به سمت ارائه خدمات مستمر با فاصله 2 تا 3 ماه به مردم این مناطق حرکت کند و این خدمات به خصوص در پوشش هلالاحمر که نهادی مردمی است و از اعتماد بیشتری در میان مردم برخوردار است؛ ارائه شود.
وی معتقد است که با ارائه این خدمات مردم امید به زندگی بیشتری برای ادامه این راه پیدا میکنند و متوجه میشوند که هموطنان و مسئولان و در اصل دولت به فکر آنهاست و در اصل تکرار دائم این حرکات و برنامهها کمک موثری برای رفع بخشهایی از مشکلات مردم در مناطق درگیر خشکسالی خواهد بود.
پر واضح است که آنچه در این میان از اهمیت دو چندان برخوردار است و موجب تقویت و ادامهدار بودن طرحهایی چون «نذر آب» و نهادینه شدن آنها برای رفع مشکلات مردم مناطق محروم کشور میشود شکلگیری عزم ملی و مردمی برای ادامه راه است تا با جذب مشارکتهای ملی و مردمی بتوان مرهمی بود بر دردهای مردم در مناطق کمبرخوردار.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}